Categorii produse

Decis 25 WG (Bayer)


Insecticid piretroid pentru combaterea dăunătorilor la grâu, cartof, viță de vie, pomi fructiferi

Substanţa activă: deltametrin  250 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Omologare / Aviz BIO


MOD DE ACTIUNE

Decis 25 WG acționează prin contact și ingestie asupra insectelor dăunătoare aflate atât în stadiul de larve, cât și de adulți. Produsul are efect de șoc și o durată de activitate de 7-10 zile.

Decis 25 WG protejează cultura 7-10 zile, indiferent de stadiul de vegetație. Acoperirea completă și uniformă a plantelor este esențială pentru o bună protecție împotriva atacului insectelor.

Decis 25 WG beneficiază de o formulare modernă, caracterizată prin stabilitate ridicată la temperaturi mari și lipsa fotosensibilității. El poate fi aplicat și la temperaturi mai ridicate, fără diminuarea eficacității.

MOD DE UTILIZARE

CulturaOrganism țintăDoza/Conc.
GrâuPloșnita cerealelor (Eurygaster integriceps)30 g/ha
CartofGândacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)30-40 g/ha
Vița de vieMolia viței de vie (Lobesia botrana)30 g/ha
Măr, prunPăduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – generații de vară0,003%
MărAfide (Aphis pomi), Viermele merelor (Cydia pomonella), Viespea merelor (Hoplocampa testudinea) Insecte minatoare (Stigmella malella, Leucoptera scitella, Phyllonorichter blancardella )0,003%(45 g/ha)
PrunViespea prunului (Hoplocampa minuta), Viermele prunelor (Cydia funebrana), Păduchele cenușiu (Hyalopterus pruni)0,003%(30 g/ha)
VarzăBuha verzei (Mamestra brassicae) (larve L1-L3)0,005%(30 g/ha)

La toate culturile menționate, tratamentele se efectuează la avertizare sau la apariția dăunătorului.
Numărul maxim de tratamente pe sezon este 3, cu un interval minim de 14 zile între tratamentele succesive la toate culturile mai puțin la varză, pentru care se vor aplica maxim 2 tratamente la minim 7 zile interval.
Timp de pauză înaintea recoltării: 3 zile la legume, 7 zile la varză, 7 zile la pomi fructiferi și cartof, 30 zile la cereale, 30 zile la struguri de vin, 7 zile la struguri de masă.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !