Categorii produse

Avoxa (Syngenta)


Erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţa timpurie a buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale la grâul (de toamnă), secara (de toamnă) și triticale (de toamnă)

Substanţa activă: 8,33 g/l (0,79% g/g) piroxulam + 33,3 g/l (3,15% g/g) pinoxaden + 8,33 g/l (0,79% g/g) cloquintocet-mexil

Formulare: concentrat emulsionabil

 

Avoxa® este o soluție nouă care controlează dintr-o singură trecere atât buruienile monocotiledonate, cât și pe cele dicotiledonate. Avoxa® aduce un spectru larg de combatere, printre care bromus, veronici și turița.

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Omologare / Aviz BIO

Eticheta


MOD DE ACTIUNE

AVOXA este un erbicid cu acțiune sistemică, fiind preluat prin frunze și rădăcini și translocat rapid în punctele de creștere.

AVOXA este un erbicid un actiune sistemica, fiind preluat prin frunze si radacini si translocat rapid în punctele de crestere.
Pinoxaden este preluat de sistemul libero-lemnos al buruienilor mocotiledonate anuale, provocând blocarea imediata a dezvoltarii meristemelor de crestere. Cresterea
activa a buruienilor înceteaza în 48 de ore de la aplicare. Simptomele sunt observate în termen de una pâna la trei saptamâni, în functie de conditiile de mediu si a speciilor implicate.
Piroxsulam apartine grupului chimic al triazolopirimidinelor. Activitatea acestuia este în principal foliara / sistemica. Piroxsulam este preluat de radacini sau de frunze si distribuit în întreaga planta. Piroxsulam este un erbicid sistemic, mobil prin floem si xilem. Compusul este translocat în plante prin tesutul meristematic. Acesta inhiba acetolactat sintaza (inhibitor ALS), blocând formarea lanturilor de aminoacizi în plante.
Piroxsulam afecteaza formarea de proteine si buruienile mor. Simptomele includ piticire si cloroza, urmate de necroza si apoi moartea plantelor. Selectivitatea pentru culturile de grâu, secara si triticale se realizeaza prin detoxifiere prin intermediul monooxigenazelor citocromului P450, un proces care este accelerat prin adaugarea unui agent de siguranta care actioneaza asupra complexului citocromului; de exemplu, cloquintocet-mexil.
Safenerul, cloquintocet-mexil, previne efectul fitotoxic asupra cerealelor si accelereaza activitatea substantelor active.

MOD DE UTILIZARE

Produsul se aplica postemergent din momentul în care cultura de cereale a ajuns în stadiul de BBCH10-prima frunza vizibila pâna la BBCH32-al doilea internod, iar buruienile sunt rasarite si în stadiul activ de crestere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficacitatii produsului si limitarea pierderilor de recolta datorate concurentei buruienilor, aplicati AVOXA în momentul de sensibilitate maxima a buruienilor (monocotiledonate anuale – început de înfratit pâna la formarea primului internod, iar dicotiledonate – 2-4 frunze). Trebuie evitata aplicarea produsului în conditii meteorologice nefavorabile si suprapunerea benzilor de aplicare.

CulturaOrganism țintăDozaStadiul de utilizare
Grâu, triticale, secară de toamnăAlopecurus myosuroides, Bromus spp., Galium aparine1,8 l/haSe aplică post-emergent de la prima frunză vizibilă până la apariția celui de-al doilea internod (BBCH 10-32)
Grâu, triticale, secară de toamnăApera spica-venti, Lolium spp., buruieni dicotiledonate anuale1,35 l/haSe aplică post-emergent de la prima frunză vizibilă până la apariția celui de-al doilea internod (BBCH 10-32)

Compatibilitate

AVOXA este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent în România. Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate si se va face un test. Întrucât sortimentele de soiuri si hibrizi de cereale cultivate sunt în continua schimbare, este indicat ca amestecurile sa fie în prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicitatii pe soiul sau hibridul care urmeaza sa fie tratat.


Restrictii: A nu se amesteca AVOXA cu erbicide hormonale (2,4 D; dicamba, etc.), îngrasaminte foliare si cu produse care contin sulf, deoarece acestea cresc fitotoxicitatea si scad eficacitatea produsului asupra buruienilor.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !