Categorii produse

Axial One (Syngenta)


Erbicid sistemic pentru combaterea în postemergenţă a unui număr mare de buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale din culturile de cereale păioase

Substanţa activă: 45 g/l pinoxaden + 5 g/l florasulam + 11,25 g/lcloquintocet-mexil (safener)

Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

 

Soluţia pentru controlul principalelor buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale pe care le întâlnim în culturile de cereale păioase. Complementaritatea celor două substanțe active, pinoxaden şi florasulam, cu efect împotriva buruienilor cu frunza lată, face din Axial One o excelentă alegere în programul de combatere a buruienilor, printr-o singură trecere.

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Omologare / Aviz BIO

Eticheta


MOD DE ACTIUNE

Axial One este un erbicid un acţiune sistemică, fiind preluat prin frunze şi rădăcini şi translocat rapid în punctele de creştere.
Pinoxadenul este preluat de sistemul libero-lemnos al buruienilor mocotiledonate anuale, provocând blocarea imediată a dezvoltării meristemelor de creştere. Creşterea activă a buruienilor încetează în 48 de ore de la aplicare. Simptomele sunt observate în termen de una până la trei săptămâni, în funcţie de condiţiile de mediu şi a speciilor implicate.
Florasulamul este preluat prin frunze şi prin sistemul radicular al buruienilor inhibă activitatea enzimatică a buruienilor având ca rezultat final distrugerea speciilor de buruieni sensibile. Primele simptome care apar sunt cloroza sau îngălbenirea frunzelor urmată de necroza punctelor de creştere.
Safenerul, cloquintocet-mexil, previne efectul fitotoxic asupra cerealelor şi accelerează activitatea substanţelor active.

MOD DE UTILIZARE

Produsul se aplica postemergent din momentul în care cultura de cereale a ajuns în stadiul de BBCH 11 – prima frunza desfășutată, până la BBCH39 – apariția frunzei stindard, iar buruienile sunt rasarite și în stadiul activ de creștere.
Pentru a obține cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficacității produsului și limitarea pierderilor de recoltă datorate concurenței buruienilor, aplicați AXIAL ONE în momentul de sensibilitate maximă a buruienilor (monocotiledonate anuale – început de înfrățit până la formarea primului internod, iar dicotiledonate – 2-4 frunze).

CulturaAgentul dăunătorDozaMomentul aplicăriiNumăr maxim de tratamente
Grâu, Orzoaică de primăvară, Orz,
Secară, Triticale
Buruieni monocotiledonate anuale (Apera spica-venti, Avena fatua, Lolium sp.) şi buruieni dicotiledonate anuale (samulastră de rapiţă-Brassica napus, Adonis vernalis, Anagallis arvensis, Anthemis arvensis, Brassica napus, Capsella bursa-pastoris, Centaurea cyanus, Descurainia sophia, Galium aparine, Lithospermum arvense, Matricaria chamomilla, Matricaria inodora, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas, Polygonum lapathifolium, Polygonum persicaria, Polygonum convolvulus, Raphanus sativus, Sinapis arvensis, Sisymbrium officinale, Stellaria media, Thlaspi arvense)0,75-1 l/haSe aplică postemergent, de la prima frunză desfăşurată (BBCH 11), până la apariţia frunzei stindard (BBCH 39) şi buruienile se află în stadiul activ de creştere şi dezvoltare1

150-400 litri/ha de apă în funcţie de stadiul de dezvoltare al culturii şi de echipamentul de erbicidat folosit.

Compatibilitate

Axial 050 EC este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent în România. Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate şi se va face un test. Întrucât sortimentele de soiuri de plante cultivate este în continuă schimbare, este indicat ca amestecurile să fie în prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicităţii pe soiul care urmează a fi tratat.

NOTĂ: A nu se amesteca cu erbicide hormonale (2,4 D, dicamba), produse ce conţin sulf sau îngrăşăminte foliare.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !