Categorii produse

Dual Gold 960 EC (Syngenta)


Erbicid preemergent ce asigură combaterea superioară şi de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar şi a unor buruieni cu frunză lată

Substanţa activă: 960 g/S-metolaclor

Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

 

 

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Omologare / Aviz BIO

Eticheta


MOD DE ACTIUNE

Dual Gold este un erbicid selectiv ce face parte din grupa acetanilidelor.
Produsul este preluat prin coleoptil în timpul germinaţiei seminţelor şi în cursul perioadei de răsărire. Astfel buruienile sunt distruse înainte, în timpul sau imediat după răsărire.
Dual Gold este degradabil biologic şi nu are nicio restricţie în rotaţia culturilor.

Dual Gold este degradabil biologic şi nu are nicio restricţie în rotaţia culturilor.
La o aplicare corectă, durata de acţiune a produsului este de 4-6 săptămâni.
Eficacitatea maximă a tratamentului se obține în condiții de pregătire bună a patului germinativ, fără bulgări, bine mărunțit în primăvară, după arătura de toamnă.

Erbicid preemergent ce asigură combaterea superioară şi de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar şi a unor buruieni cu frunză lată.
Rămâne activ şi nu se deplasează din zona de germinare a buruienilor.
Are o solubilitate ridicată acţionează în stratul superior al solului, chiar şi la cantităţi mici de precipitaţii

MOD DE UTILIZARE

Asemenea tuturor erbicidelor care acționează asupra părților subterane ale buruienilor, o umiditate suficientă în sol este condiția principală pentru obținerea unor rezultate bune cu Dual Gold 960 EC.
Precipitațiile sau o irigare după tratament înlesnesc pătrunderea produsului în stratul superficial al solului.
În cazul unei secete prelungite se pot evita riscurile micșorării eficacității erbicidului prin încorporare superficială (cu combinatorul) sau irigare.

Dual Gold 960 EC singur, sau în amestec, poate fi aplicat pe toate solurile cu excepția celor extrem de nisipoase ce conțin sub 1 % substanță organică (humus).
Doza de Dual Gold 960 EC trebuie corectată în funcție de conținutul de substanță organică al solului, doza superioară la conținut ridicat de substanță organică.

Se vor asigura condiții optime de pregătire a patului germinativ, fără bulgări și bine marunțit.

Notă: Evitați stropirea culturilor adiacente ce se află în afara ariei țintă. Folosiți duze antiderivă și reglați presiunea la nivelul optim (2-3 bari).

Dual Gold 960 EC se utilizează la culturile și în dozele conforme cu tabelul prezentat mai jos:

CulturaAgentul dăunătorDozaMomentul aplicării
Arbuști fructiferi (zmeur, mur, afin, coacăz negru)Buruieni monocotiledonate și unele dicotiledonate anuale din sămânță1,2 l/hapreemergent
Ardei grasBuruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale1,2 l/hapreemergent – în cazul înfrățirii culturii prin răsad, se aplică înainte de plantarea acestora. Pentru culturile cu folie de mulcire nu se recomandă aplicarea produsului sub folie, ci numai după amenajarea solei, cu 5-6 zile înainte de plantare.
Căpșun
(pentru fructe și stoloni)
Buruieni monocotiledonate și unele dicotiledonate anuale din sămânță1,2 l/hapreemergent
CartofBuruieni monocotiledonate anuale1-1,5 l/hapreemergent
Ceapă din arpagicBuruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate (SetariaGalinsoga parmiflora)1 l/hapreemergent
Ceapă semănată directBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale0,8-1 l/hapreemergent
Conopidă de toamnăBuruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate1,2 l/hapreemergent – în cazul înfrățirii culturii prin răsad, se aplică înainte de plantarea acestora. Pentru culturile cu folie de mulcire nu se recomandă aplicarea produsului sub folie, ci numai după amenajarea solei, cu 5-6 zile înainte de plantare.
FasoleBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate (AmaranthusChenopodiumHibiscus)1-1,5 l/hapreemergent (zone umede)
3 cm ppi (zone secetoase)
 Fasole din grădinăBuruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate (Setaria, Galinsoga palmiflora)1 l/hapreemergent
Floarea-soareluiBuruieni monocotiledonate anuale (Setaria, EchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1,5 l/ha3-4 cm ppi
3 cm ppi (zone secetoase)
Floarea-soareluiBuruieni monocotiledonate anuale (Setaria, EchinochloaDigitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1,5 l/hapreemergent (imediat după semănat în condiţii de umiditate)
In de fibră sau uleiBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate (AmaranthusChenopodiumHibiscus)1-1,5 l/hapreemergent (zone umede)
3 cm ppi (zone secetoase)
MorcovBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale0,8-1 l/hapreemergent
Pepeni verziBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale0,8-1 l/hapreemergent – în cazul înfrățirii culturii prin răsad, se aplică înainte de plantarea acestora. Pentru culturile cu folie de mulcire nu se recomandă aplicarea produsului sub folie, ci numai după amenajarea solei, cu 5-6 zile înainte de plantare.
PorumbBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1,5 l/ha3-4 cm ppi
PorumbBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1,5 l/hapreemergent (imediat după semănat în condiţii de umiditate)
RapițăBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1.5 l/ha (în funcţie de tipul de sol)preemergent
Sfeclă de zahărBuruieni monocotiledonate anuale1,2 l/hapreemergent
Sfeclă de zahărBuruieni monocotiledonate anuale și unele dicotiledonate 1,5 l/hapreemergent
SoiaBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria) și unele dicotiledonate (AmaranthusChenopodiumHibiscus)1-1,5 l/ha3-4 cm ppi
Sorg semințe tratate cu CONCEP IIIBuruieni monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate anuale (AmaranthusChenopodium)1-1.5 l/ha (doză mare pe cernoziom)preemergent
Tomate producere răsadBuruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale0.25 ml/mppreemergent
Tomate semănate direct în câmpBuruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate (SetariaGalinsoga palmiflora)1 l/hapreemergent
Tomate transplantateBuruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate (SetariaGalinsoga palmiflora)1 l/hapreemergent – în cazul înfrățirii culturii prin răsad, se aplică înainte de plantarea acestora. Pentru culturile cu folie de mulcire nu se recomandă aplicarea produsului sub folie, ci numai după amenajarea solei, cu 5-6 zile înainte de plantare.
TutunBuruieni monocotiledonate și unele dicotiledonate anuale1 l/hapreemergent
VarzăBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale1,2 l/hapreemergent
VineteBuruieni monocotiledonate (anuale din semințe) si dicotiledonate1,2 l/hapreemergent – în cazul înfrățirii culturii prin răsad, se aplică înainte de plantarea acestora. Pentru culturile cu folie de mulcire nu se recomandă aplicarea produsului sub folie, ci numai după amenajarea solei, cu 5-6 zile înainte de plantare.

Pregătirea soluției

Echipamentul trebuie să fie curat şi calibrat corespunzător.
Se adaugă în rezervor jumătate din cantitatea de apă necesară, se porneşte sistemul de agitare şi se adaugă cantitatea măsurată de Dual Gold. Se completează cu restul de apă.
Se menţine sistemul de agitare în funcţiune pe toată durata tratamentului.
Când se foloseşte în amestec cu un alt produs, se verifică mai întâi compatibilitatea cu produsul respectiv, după care se va adăuga în rezervor Dual Gold şi apoi partenerul de amestec.
În cazul în care partenerul de amestec este sub formă solidă solubilă, se adaugă întâi acest produs şi apoi Dual Gold.

Volum apă

200-300 litri/ ha la conopidă de toamnă, tomate producere răsad, varză, vinete, tutun
200-400 litri/ ha la cartof, ceapă din arpagic și ceapă semănată direct, fasole, morcovi, pepeni verzi, porumb, soia, tomate semănate direct în câmp și transplantate
300-500 litri/ ha la arbuști fructiferi (zmeur, mur, afin, coacăz negru)
300 litri/ ha la căpșun pentru fructe și stoloni

Compatibilitate

Dual Gold este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent în România.
Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate şi se va face un test.
Întrucât sortimentul de soiuri de plante cultivate este în continuă schimbare, este indicat ca amestecurile să fie în prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicităţii pe soiul care urmează a fi tratat.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !