Categorii produse

Cantus (Basf)


Fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenuşiu al viţei de vie

Substanţa activă:  50% boscalid
Formulare: Granule dispersabile în apă

Avantaje

O nouă clasă chimică şi un nou mod de acţiune în combaterea putregaiului cenuşiu.
Eficacitate ridicată în combaterea putregaiului cenuşiu.
Efect secundar împotriva făinării.
Protejează calităţile strugurilor şi vinului

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Eticheta

Omologare / Aviz BIO


MOD DE ACTIUNE

Cantus aparţine unei noi grupe chimice (carboxamide), ceea ce face ca gama de produse anti-botritice să se extindă. Acţionează asupra patogenilor în procesul de respiraţie, prin interferarea complexului II al ciclului Krebs. Producţia de energie din mitocondriile celulei patogenului este oprită, după care celula moare. Cantus nu prezintă rezistenţă încrucişată faţă de principalele grupe de fungicide folosite în acest moment. Aplicat la începutul ciclului de dezvoltare al ciupercilor, boscalid inhibă germinaţia sporilor şi creşterea tubului germinativ. În plantă, Cantus are mişcare translaminară, iar în frunză are mişcare acropetală. Cantus® este un fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenuşiu al viţei de vie (Botrytis cinerea). De asemenea, aplicat în stadiile timpurii (A sau B) ale viţei de vie, Cantus® are un efect secundar asupra făinării, asigurând un plus în combaterea acestei boli.

MOD DE UTILIZARE

CulturaAgentul patogenDoza
Vița de vieMană (Botrytis cinerea)1,0 – 1,2 kg/ha *

* (în 1000 l apă)

Cantus se aplică într-un program de combatere anti-botrytis la viţa de vie specific fiecărei zone. Pentru un bun management al rezistenţei, se recomandă un singur tratament pe sezon, în unul din următoarele stadii ale viţei de vie:
• sfârşit de înflorit (A)
• înainte de închiderea (compactarea) ciorchinelui (B)
• începutul intrării în pârgă (C).
Doza standard de folosire este de 1 kg/ha. În caz de presiune foarte ridicată de infecţie, doza recomandată este de 1,2 kg/ha

Conditii de stocare

Produsul se depozitează în ambalajul original, sigilat, în încăperi uscate, destinate în exclusivitate pentru pesticide, separat de produse alimentare, băuturi, țigări, furaje. Produsul se va feri de căldură și de acțiunea directă a razelor solare.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !